Dags att vakna, politiker!

Det är dags för politiker att vakna upp och inse vikten av professionella stall och ridskolor för samhället. Dessa verksamheter gör en stor insats, både på individuell och samhällsnivå, men kostnaderna för att bedriva dem är för stora.

Professionella stall och ridskolor erbjuder möjlighet för människor att delta i en aktivitet som ger många hälsofördelar, både fysiskt och mentalt. De ger också möjlighet för barn och ungdomar att lära sig om djuromsorg, ansvar och samarbete.

Samtidigt är kostnaderna för att bedriva dessa verksamheter enorma. Många maskiner krävs för att hålla ett ridhus i gott skick, och det kan vara svårt att hitta företag som ägnar sig åt maskinuthyrning som till exempel maskinuthyrning stockholm. Dessutom är kostnaderna för djurfoder, veterinärvård och personal ofta höga.

Därför bör staten införa särskilda bidrag för professionella stall och ridskolor. Detta skulle göra det lättare för dessa verksamheter att bedriva sin verksamhet och fortsätta att bidra till samhället.

Men det räcker inte med bidrag. Professionella stall och ridskolor bör också få skattelättnader, så att de kan fortsätta att erbjuda högkvalitativa tjänster till låga priser. Detta skulle gynna både verksamheterna och deras kunder.

Det är dags att politiker tar ansvar och sätter professionella stall och ridskolor i fokus. Genom att ge dessa verksamheter den stöd de behöver, kan vi säkerställa att de kan fortsätta att göra en viktig insats för samhället.

De stigande elpriserna är en ytterligare utmaning för professionella stall och ridskolor. Många av dessa verksamheter använder mycket el för att hålla ridhus och andra utrymmen varma och bekväma för djur och människor. Detta gör att elkostnaderna kan bli mycket höga.

Om elpriserna fortsätter att stiga kan det leda till att flera stall och ridskolor tvingas stänga igen. Detta skulle vara en stor förlust för samhället, då dessa verksamheter ger människor möjlighet att delta i en aktivitet som är bra för både kropp och själ.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *